Uygur Otobüs Bileti
Uygur Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Uygur Türkleri kasabaya ilk yerleşim yeri kurdukları için bu isim ile anılmaktadır. 1989 yılında kasaba olan Uygur Alevi-Bektaşi inancı ile günümüze kadar gelmiştir. Tarihi zenginlikleri Roma dönemine kadar uzanmaktadır. Kral yolu üzerinde bulunmaktadır.
Cafer baba türbesi bu mevkide bulunmaktadır. Cafer baba ziraat açısından bilgili meyve ağaçlarının yetiştirilme konusunda uzman bir kişi olmaktadır. Zamanla bu mevkide kalıp hakka yürüdüğü için türbesi bu kasabada yapılmıştır.
Her sene Cafer baba etkinlikleri geleneklere uygun bir şekilde yapılmaktadır. Hacıhasan türbesinin de ayrı bir önemi bulunmaktadır.
Uygur Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Amasya merkez Uygur köyü arası 17 km olmaktadır. Otobüs bileti aldıktan sonra Amasya merkezden kısa bir yolculuk sonrası Uygur kasabasına varmak mümkün olmaktadır.
Uygur'u Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
1-Cafer baba türbesini ziyaret etmek.
2-Hacıhasan dede türbesini ziyaret etmek.
3-Eratna beyliği zamanından kalma kaleyi görmek.
4-çamlıgöl sosyal tesisleri piknik alanının huzurunu yaşamak.
5-Dört mevsimi aynı anda yaşamak için gezilip görülmesi gereken meyve ağaçlarının yetiştirildiği yerde derin bir nefes almak için bu yerleri gezmeniz sizlere huzur sağlamaktadır.
Uygur'da Gezilecek Yerler
Harika manzaraya sahip Uygur bölgesi huzurun yeşilliğin, meyve ağaçlarının bulunduğu bu bölge gezilecek rahat alanı ile insanı motive etmektedir. çamlıgöl sosyal tesisleri bu sıralar restorasyon nedeniyle bir süre kapalı olsa da önümüzdeki zamanlarda yeni hali ile hizmete açılmayı beklemektedir.
Aynı zamanda Cafer baba ve Hacıhasan dede türbeleri bu konumda ziyarete açık olduğundan gidip görülesi bir yer olmaktadır. Otobüs yolculuğu yapılan bu ilimizde bilet arama gibi bir derdiniz olmayacaktır. Gezilmesi gereken yeşilin huzurun meyvenin adı olan bölgemiz de ulaşım rahat sağlanmaktadır.
Uygur'da Ne Yenir? Neleri Meşhur?
Yazı kışı ayrı güzelliğe sahip olan Uygur manzarasıyla tanınmaktadır. Yağlı, çökelekli, burma gömbe, fırın çöreği, kaypak, tatar böreği, akıtma, yahni, keşkek, toyga çorbası, yaprak dolması, düz gömbe, etli kurban pilavı, yufka tatlısı, vişneli ekmek, sirkeli ciğer, tarhana çorbası gibi daha birçok lezzet bu bölgede bulunmaktadır.
Meyve bahçelerinin harika tatlarına da bakmak isteyeceksiniz. Amasya da akla ilk gelecek olan meyve elmadır. Amasya elması bu bölgenin meşhur denilebilecek meyvesi olmaktadır.