Kozan Otobüs Bileti

Kozan Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Kozan, verimli topraklarıyla ve iklim şartlarının ideal olmasından dolayı, birçok medeniyetin gelip geçtiği ve savaşlar verdiği yerdir. M.ö. ye dayanan tarihiyle göz doldurmuş, 1071 Malazgirt zaferinden sonra tamamen Türk topraklarına dâhil edilmiştir. 1923 yılında İl ilan edilmiş, fakat sonradan 1926 da ilçe statüsüne düşürülmüştür. Kozan'ın eski adı sis'tir. Tarihi Sis kalesi, günümüze kadar dayanmış, 400 rakımlık yüksekliğiyle Kozan'a hâkim bir yerde bulunmaktadır. Yarık kaya, bucak ve Karasis kalesi de ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.

Kozan Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Kozan otogarı, ilçenin tam merkezinde olup, beklerken her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve seyahat etmek istediğiniz diğer illere, kolay ulaşım sağlayabileceğiniz bir konumdadır.

Büyük firmalardan tutunda yakın çevrelerden ulaşımı sağlayan küçük firmalara kadar bilet bulmakta sıkıntı çekmeyeceğiniz bir yerdir.

Kozan'ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep

  • Kebap çeşitleri
  • Sis Kalesi ve Diğerleri
  • Tarihi Roma Köprüsü
  • Yaylaları ve Bucak Cennet Vadisi
  • Narenciyesi ve Kozan Balı

Kozan Gezilecek Yerler

çukurova İle Toroslar'ın arasında kalan Kozan da yaşamış birçok medeniyetin geriye bıraktığı izleri görmek, Kozan otobüs bileti almanız için yeterli bir sebeptir. Kozan ( Sis ) kalesi, Anavarza Kalesi, Karasis Kalesi, Hoşkadem ve Küçük Camii, Klikya Ermeni Manastırı, Bedesteni, Tarihi Roma Köprüsü, Keşiş Mağarası, Baddal Gazi Zindanı ve diğer tarihi yapılarıyla gezmeye doyamayacağınız bir yerdir Kozan.

Kozan da Ne Yenir? Neleri Meşhur

Kozan denilince ilk akla gelen narenciyesidir. Turunç reçeli bölgeye has bir reçeldir. Kebabıyla da ünlü olan Kozan da yeşillik olmadan bir sofra kurulmadığı doğrudur.

Baharatların bol kullanıldığı Kozanda ciğer şiş, bulgur ve süt çorbası gibi çorba çeşitleri, içli köftesi, gâvur aşı ünlü yöresel yemeklerinden biridir.

Kozan Otogarları

Kozan Otogarı
bus
ba-favicon-white