Karabük Otobüs Bileti

Karabük Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Türkiye'nin Karadeniz alanında bulunan vilayet merkezidir. Karabük daha öncelikle şuan ilçesi olduğu Safranbolu ya bağlı bir köyün 14 haneli mahallesiydi.

Daha sonra buradan geçen Ankara - Zonguldak demir yolu ile beraber ve maden ocaklarını içinde barındırdığı için yüce lider Mustafa Kemal ATATüRK şöhret talimatıyla İsmet İnönü tarafından Demir-çelik fabrikası yapılmaktadır. 1995 yılında altı ilçe, 2 belde ve 270 köy ile vilayet oldu.

Karabük'ü Ziyaret Etmek İçin önemli 5 Sebep

Gezilip görebileceğiniz o kadar çok yer vardır ki zamanınız nasıl geçeceğini fark etmeyeceksiniz.

  • İncekaya Kanyonu
  • çitdere Tabiat Koruma Alanı
  • Mümtazlar Gezi Evi
  • Tokatlı Kanyonu
  • Yörük Köyü

Karabük'e Nasıl Gidilir?

Karabük'e havayolu ya da kara alternatifini tercih ederek gitmeniz mümkündür. Ama yakın hava limanı Ankara Esenboğa Havaalanı'dır ve 240 Km uzaklıktadır.

Karabük'te Ulaşım Nasıldır?

Karabük'te belde içi ulaşım kamu otobüsü, dolmuş ve taksiyle sağlanmaktadır. İlçeler içinde ise sadece minibüsler olmaktadır.

Karabük'te Gezilecek Yerler

Derin kanyonları, mağara ve ormanlarıyla, önemli özelliklerinden olan koruma altına alınan tarihi evleriyle gezginlerin keşif noktaları içinde yer alır Karabük.

  • İncekaya Kanyonu
    Yerli turistler kadar yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bölge, doğasının yanı sıra sahip olduğu İncekaya Su Kemeri'yle de dikkat çekmekte. Son zamanlarda turizmin daha fazla hareketlenmesi için kanyona bir seyir terası yapıldı.
     
  • çitdere Tabiat Koruma Alanı
    Karabük'ün Yenice ilçesi sınırları arasında bulunan alanda türlü ağaç türlerine ev sahipliği yapmakta… çam, sedir, ıstranca meşesi (dünyada ender rastlanan bir ağaç çeşidi), gürgen, karaağaç, kayın, karaçam ve çok sayıda ağaç türünün olduğu çitdere doğa Koruma Alanı'nda hayvan çeşitliliği de fazladır. Bölgede şu hayvanlara rastlamak çok zor değildir; geyik, karaca, kurt, sansar, vaşak, ayı, yavşan, yaban kedisi türleri görülebilmektedir.
     
  • Sipahioğlu Konağı
    Safranbolu mimarisine sahip olan evin üst katında konağın ağası otururmuş. İkinci kattaki konuk odasının bir bölümü ahşap duvarlı benzeri görünüyor. Ahşabı çektiğinizde konuk banyosu ortaya çıkıyor. Konağın her bir penceresi birbirini görmeyecek biçimde inşa edilmiş.

Karabük'te Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

Sütlü Keşkek çorbası, Sulu Yayım çorbası, Oğmaç çorbası, Kuru Patlıcan-Biber Dolması, Yaprak Dolması, Dilme Pakla, Orman Kebabı, Ekşili Köfte, Tereyağlı Uzun Pakla, Göce çorbası, Kara Lahana (Kara Mancar), Mısır Unu çorbası,  Kara Lahana (Kara Mancar), Bandırma, Kiremitte Kaşarlı Mantar, Kuyu Kebabı, Etli Bulgur Aşı, Sirkeli Kelle, Pirinç çorbası, Brokoli çorbası, Tarhana çorbası, Mısır Unu çorbası, Brokoli çorbası,  Tereyağlı Uzun Pakla.


Karabük'ün Tarihi Mekanları

Karabük Kardemir Demir çelik Müzesi, Saat Kulesi, Göktepe Tabiat Parkı(Göktepe Yaylası), Tokatlı Kanyonu, İzzet Mehmet Paşa Camii, Cinci Hanı, Dağdelen Camii, Mescit Camii, Köprülü Mehmet Paşa Camii, Kazdağlıoğlu Camii, Kaçak Camii, Bulak Hamamı, Eski Hamam, Yazıköy Hamamı, Şeker Kanyonu,Yeni Hamam (Cinci Hamamı), Mümtazlar Gezi Evi, St. Stefanos Kilisesi (Ulu Cami), Hidayetullah Cami, Akçasu Cami, Küre-i Hadit Cami, Eski Cami (Gazi Süleymen Paşa Cami), Taş Minare Cami, Safranbolu Evleri, İncekaya Kanyonu, İncekaya Su Kemeri, Sipahioğlu Konağı, Hızar Mağarası, Uluyayla, Gökpınar Yaylası, Acısu, Sarıçiçek Kanyonu,

Karabük İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 370 413 09 00
  • Devlet Hastanesi : 0 370 424 11 61
  • Vali : 0 370 413 04 00

Karabük Otogarları

Karabük Otogarı
bus
ba-favicon-white