Eskipazar Otobüs Bileti
Eskipazar Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Karabük tarihi çok eskilere dayansa da yerleşim yeri olarak ismini alması çok da eski değildir. Kısa zaman önce isimlerini almış Karabük' e bağlanmıştır. Eskipazar'ın bilinen tarihi Romalılar ile başlar, Romalılar ilçeyi tamir ettirip yerleşim yeri olarak kullanmışlardır.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçenin adını Paflagonya döneminde kurulan pazarlardan aldığı düşünülmektedir. Medeniyetin gelip geçtiği bu yerleşim biriminde birçok kültürün etkisi ve birçok farklı medeniyetin tarihi bulunmaktadır.
Eskipazar'a Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Eskipazar otobüs bileti aldıysanız ya da yolunuz düştüyse bu bölgede gezilmesi gereken onlarca güzelliği görme şansını yakalamış olmanız demektir. Bir çok farklı medeniyetin uğradığı bu ilçede farklı kültürlere ait bir çok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret edebilirsiniz.
Sayısız doğal güzelliği olan bu ilçede Egriova Mesire Alanı, çetiören Mesire alanı piknik yapmak ve kamp kurmak için bulunmak güzellikteki alanlardır.
Eskipazar'ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
• Hadrianapolis antik kentini görmek
• çetiören Mesire yerini görmek
• Asar kalesini ziyaret etmek
• Eğriova Mesire yerinde piknik yapmak
• Geleneksel lezzetleri tatmak
Eskipazar'da Gezilecek Yerler
Karabük'ün 4 ilçesinden biri olan Eskipazar da gezilip görülecek tarihe tanıklık etmiş ve günümüzde de ayna tutan onlarca medeniyetin kalıntısı bulunan mimari eserleri ziyaret edebilirsiniz. Kim tarafından ne zaman yapıldığı bilinmeyen ama insan eli ile inşa edilen Adar Kalesi göremeye değer tarihi miraslardandır. Eskipazar otobüs bileti aldığınızda mutlaka gezilmesi gereken yerlerin tarihi hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
Eskipazar'da Ne Yenir Neleri Meşhur
ülkemizin bütün il ve ilçelerinde olduğu gibi Eskipazar'da da yöresel birçok yemek tatmak mümkündür. Sebzenin ve etin yemeklerini kendi geleneklerine göre yapan bu ilçede taze fasulyenin hiç bilmediğiniz hali uzun fasulyeyi mutlaka denemelisiniz.
Perohi, bütün et yemeği, mısır çorbası, cevizli keşli yayım, karalahana, çulluçörek, Safranbolu bükmesi, Zerde, Safranbolu baklavası diğer yöresel lezzetlerdendir.