Düzce Otobüs Bileti

Düzce Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer saha Fındık şehirlerinden bir tanesidir. 12 Kasım 1999 depreminin yıkımından daha çabuk kurtulmak için 81'inci vilayet yapılmaktadır. Şehrin ana kalkınma ürünü fındıktır. Bunun beraberinde hayvancılık ve alabalık tesisleri de ekonomiye güç katmaktadır.

Düzce'yi Ziyaret Etmek İçin En önemli 5 Sebep

Gezilip görülmesi o kadar çok tarihi bölgesi vardır ki uzun bir süre orda kalmak isteyebilirsiniz.

  • Antik Tiyatro
  • Konur Alp Türbesi
  • Mermer Köprü
  • Konuralp Müzesi
  • Akçaoca Ceneviz Kalesi

Düzce'ye Nasıl Gidilir?

Karayolu: Otobüs firmaları veya kendi aracınızla kolaylıkla gidebilirsiniz.

Denizyolu: Düzce İli Akçakoca İlçesi ile Karadeniz'e açılmakta olup buraya seferler vardır.

Düzce'de Ulaşım Nasıldır?

Düzce'de şehir içi ulaşım halk otobüsü, dolmuş ve taksiyle kolaylıkla sağlanmaktadır.

Düzce'de Gezilecek Yerler

Düzce, doğaseverlerin yaz kış, her mevsim doğa ile kafa başa kalıp, şehrin gürültü ve kalabalığından uzaklaşmak için tercih ettiği kaçış noktalarından bir tanesi. bilhassa trekking, rafting, safari bu gibi doğa sporlarına ilgi duyuyorsanız Düzce sizin için vazgeçilmez bir adres olacak.

  • Aydınpınar Şelalesi
    Meşe, gürgen, kestane bunun gibi türlü ağaçların olduğu ormanın arasında trekking yapabilir ve çadır kurup kamp yapabilirsiniz.

  • Konuralp Müzesi
    Konuralp Müzesi'nin temeli 1977 yılında atılmış ve bitiş süresi tarihsel olarak 1992'dir. Tamamlanışından iki yıl sonra ziyarete açılan müzede toplam 6118 insanların ilgisini çekebilecek yapıt sergilenmektedir. Bunların 1825'i arkeolojik eser olmak üzere, 456'sı etnografik eser ve 3837'si sikkelerden oluşmaktadır.

  • Samandere Şelalesi
    Gene tıpkı adı taşıdığı Samandere Köyü'ndeki bu güzelliğin beraberinde abide ağaçlar, bir cadı kazanı ve üç şelale bulunmakta. çevresi tam bir keşif yeridir aynı sürede. suyun şiddetli akışının çıkardığı ses sizi mest edecek ve doğanın arasında, şehir kalabalığından uzak bir gün yaşayacaksınız. Samandere şelalesi, görülmeye kıymet tarihi bölgesidir. Melen çayı'nı, Aydınpınar şelalesini, Güzeldere şelalesini ve Kurugöl Kanyonu'nu da her zaman gezip buradaki benzersiz görüntülere de tanık olabilirsiniz.

Düzce'de Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

İsli Balık, Hamsili Börek, Tembel Karı Makarnası, Bazlama, Haluj, Sirkeli Hamsi, Kaldirik Dolması, Mancarlı Pide, Kaşık MakarnasıMezgit çorbası, Kiremitte Palamut, Mamalika, çırakta Baba Kaygana, Dizleme Ekmeği, Boşnak Böreği, Fındık Makarnası, çerkez Tavuğu, Sigara Böreği, Keşli Kaygana, Un Mancarı, Buğulama, Hamsi Salatası, Cadi (Mısır Ekmeği), Mamursa, Kaşmakam Ekmeği, Kırtıl, Sebzeli Kaygana, Hamsi Pilavı, Yumurtalı Sebzeli Kaygana, Kırlangıç çorbası,


Düzce'nin Tarihi Mekanları

Konur Alp Türbesi, Konuralp Müzesi, Antik Tiyatro (40 Basamaklar), Akçakoca Ceneviz Kalesi, Mermer Köprü, Cumayeri - Ahmet Dede Türbesi, çilimli - Karaköy Şeyh Müslihittin Türbesi

Düzce İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 380 524 58 21
  • Devlet Hastanesi : 0 380 549 76 66
  • Vali : 0 380 524 13 70

Düzce Otogarları

Düzce Otogarı
bus
ba-favicon-white