Durağan Otobüs Bileti
Durağan Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Sinop'un ilçesi olan Durağan, eski bir geçmişe sahiptir. İç Anadolu ile Karadeniz' i bağlayan yollar üzerinde olması ve ilçe sınırı içindeki Gökırmak vadisi sayesinde verimli topraklara sahip olması nedeniyle Durağan önemli bir yere sahiptir.
Arazilerinin büyük çoğunluğu dağlıktır. İlçe merkezi ve çevresinde yeşillikler hakimdir. Ormanlık alanlarda çamlar daha yoğunluktadır. Kıyı kesimlerde Karadeniz iklimi, iç kısımlarda karasal iklim hakimdir. İlçe merkezi çok soğuk olmaz.
Durağan Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Durağan'a gitmek için bazı otobüs firmasının seferi bulunmaktadır. Aktarma yolculuk tercih edilirse firma sayısı artırılabilir. Gökırmak, ilçe sınırları içerisinde Kızılırmak ile birleşir. Doğal göletleri yoktur, baraj gölleri ve göletleri vardır.
Altınkaya barajı yağış aldığı zamanlarda ilçe merkezinde suni göl oluşturur. Ayrıca sulama amaçlı Yassıalan ve Karacaören göletleri vardır.
Durağan' ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
- Gökırmak ve Kızılırmak birleşim yeri ilçe sınırları içinde olup görülmeye değer bir güzellik oluşturur.
- Eski bir tarihe sahip olan Durağan, tarihi eserleri açısından ziyarete değerdir.
- Doğal güzelliği ve mesire alanları ile temiz hava eşliğinde keyif yapmak için uygun bir yerdir.
- Yöreye ait yemekler mutlaka tadılmalıdır.
- Kültürel bir tur için ideal bir bölgedir.
Durağan' da Gezilecek Yerler
Terelek Kaya Mezarı, M.ö 7. Yüzyılda yapıldığı düşünülen mezarlık, görüntüsü açısından kare şeklindeki kapısı ile farklı bir sunumla ziyaretçilerini beklemektedir. Ambarkaya mezarı, ilçe merkezine 5 km uzaklıkta olan ve M.ö 6. Yüzyılda yapıldığı düşünülen mezar ziyaretçileri ile buluşmayı istiyor.
İsmail Bey cami, Osman Oğulları zamanında yapılmış olan cami Durağan Kervansarayı'nın alt tarafında bulunmaktadır. Kalfet cami, Buzluk mevkiinde bulunan caminin yapılış tarihi bilinmemektedir. İbadete kapalıdır. Yağbasan türbesi, Candaroğulları zamanında yapılmıştır.
Türbede iki tane kitabe vardır. Mezarlıklar bulunmaktadır. Buzluk Mağarası, ilçeye 10 km uzaklıkta olup, dağlık bölgededir. Buzdolabı kullanılmadığı zamanlarda mağaradan alınan buzlar ile içme suları soğutulur. Hatta pazarlarda satılırdı.
Durağan' da Ne Yenir? Neleri Meşhur?
üzümlü, cevizli, kıymalı nokul, mısır tarhanası, kaşık çıkartması, keşkek yemeği, kulak hamuru, ıslama, mısır çorbası, pilaki, katlama, içli tava, kabak millesi ve hamursuz tatlısı meşhurdur ve mutlaka yenmesi tavsiye edilir.
Durağan Otogarları
Durağan Otogarı |