Amasya Otobüs Bileti

Amasya Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Türkiye'nin Karadeniz alanında bulunan şehridir. Şehrin temeli Hitit Uygarlığı dönemlerinde atılmış ve yaşanmaya başlanmıştır. Şehrin ismi yıllar boyunca hiç değişmeden zamanımız telafuzu ile “ Amasya” dır.

Eski belgelerde geçen ismi İngilizce olarak Amesseia – Amacia – Amaccia şekilde isimlendirilmiştir. Şehrin ismi eski sikke ve paralarda aleni okunmaktadır.

Amasya'yı Ziyaret Etmek İçin önemli 5 Sebep

  • Kral Maya Mezaları
  • Burmalı Minare Camii
  • Gümüşlü Camii
  • Gök Medrese Camii
  • Sultan II. Bayezid Külliyesi
     

Amasya'ya Nasıl Gidilir?

Türkiye'nin her bölgesinden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kara yolu ile gelmek isteyenler için Samsun, çorum, Tokat Yolunu kullanmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra otobüsle seyahat etmek isteyenler için otogarda tüm firmalar mevcuttur.

Amasya'ya uçakla gitmeyi planlayanlar içinde merkeze 1 saat uzaklıkta olan Amasya Merzifon Havaalanı'na uçabilirler.

Amasya'da Ulaşım Nasıldır?

Amasya'da ulaşım için genellikle otobüsler ve minübüsler ile sağlanmaktadır.  Ayrıca taksileri de kullanabilirsiniz. Günün her saatinde kolaylıkla bulabilirsiniz. Havaalanından merkeze ulaşım ise havaşlarla ve otobüslerle sağlanmaktadır.

Amasya'da Gezilecek Yerler

Amasya'da müzeler, camiler, önemli eserler oldukça fazladır ve zamanınız var ise gezebileceğiniz çok seçenek vardır.  

  • Amasya Müzeler
    Amasya Müzesi, Minyatür Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev gezebileceğiniz Amasya müzeleri arasında.
     
  • Amasya Camileri
    Yörgüç Paşa Camii, Bayezid Paşa Camii, Gümüşlü Camii, Gökmedrese Camii, Burmalı Minare Camii, Amasya Fethiye Camii, Saraçhane Camii görmenizi tavsiye edebileceğimiz camiler arasında bulunuyor.
     
  • Amasya Medreseler
    Osmanlı'nın önemli şehirlerinden biri olan Amasya'da pek çok medrese yer almaktadır. Bunlardan çelebi Mehmet Medresesi ve Haliliye Medresesi çok ziyaret akımına uğrayan medresesidir.
  • Amasya Kalesi
    Amasya'da bulunan Harşena Dağı üzerine kurulu olan Amasya Kalesi geziniz sırasında görmenizi önerdiğimiz yapılar arasında yer alıyor. Helenistik dönemden Osmanlı dönemine kadar kullanılan kale şehrin stratejik konumlarından birinde yer alıyor.

Amasya'da Ne Yenir? Hangi Yemek Meşhurdur?

Amasya'nın Yemek kültürü oldukça zengindir otçullar için ot etçiller için et oldukça fazla seçeneği vardır. Bunların başlıcaları ; Sirkeli Ciğer, Amasya çöreği, çatal çorba, Sulu Köfte,  Kabak Kabuklu Pilav, Yarma çorbası, Etli Bamya,  Cilbir, Mumbar-İşkembe, Göbek Dolması, Kesme İbik çorbası, Ciğer Sarması, Pirpirim, Ayva Gallesi, Pastırma Gağallemesi,  Madımak,  Toyga çorbası,  Peluza (Hasuda),  Dene Hasudası, Bakla Dolması,  Pastırmalı Pancar, Vişneli Ekmek, Helle çorbası,  Sakala çarpan,  Zerdali Gallasi, Mıhlama, Yağlı-Katmer, Keşkek, Eli Böğründe.

Amasya'nın Tarihi Mekanları

 Kral Kaya Mezarları, Kapı Ağa (Büyük Ağa) Medresesi,  Burmalı Minare Camii, Gümüşlü Camii,  Şirvanlı Azeriler Camii, Abide Hatun Camii, Yörgüç Paşa Camii, Bayezid Paşa Camii, Fethiye Camii, Amasya Kalesi, Sofular Camii, Haliliye Medresesi, Torumtay Türbesi, Bimarhane (Darüşşifa), Sultan II. Bayezid Külliyesi, Bedesten, Halifet Gazi Kümbeti,  Eski Hamam, Ezine Han, Taş Han ,Gök Medrese Camii.

Amasya İçin önemli Telefon Numaraları

  • Büyük Şehir Belediyesi : 0 358 218 80 00
  • Amasya Hastanesi : 0 358 218 40 00
  • S.K Hastanesi : 0 358 252 75 05
  • İl Jandarma Komutanlığı : 0 358 218 12 49

bus
ba-favicon-white