Altıntaş Otobüs Bileti
Altıntaş Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
İlçe de birçok tarihi yer bulunmaktadır. Tarihi yer açısından zenginliği tarih severleri kendine hayran bırakmaktadır. Antik dönemde ilçenin ismi Soa olarak bilinmektedir. İlçenin tarihi Kurtuluş Savaşı'na kadar uzanmaktadır. İlçe de mermer yatağının zenginliği de eskilere dayanmaktadır.
Bölge de ekonomik geçimin başında tarım gelmektedir. Halkın birçoğu geçimini tarım ile sağlamaktadır. Bölge de başlıca üretilen tarım ürünleri ise; buğday, arpa, şeker pancarı, fasulye ve nohuttur. İlçe de iklim koşulları olarak yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve yağışlı geçtiği de bilinmektedir.
Altıntaş Otobüs Biletini Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Altıntaş otobüs bileti aldığınız zaman sizi tarihi bir yolculuğa götürecek mükemmel bir ilçe beklemektedir. Tarihi yolculuğun yanı sıra antik dönem kalıntıları ve eşsiz lezzetlerde sizleri beklemekte olacaktır.
Altıntaş'ı Ziyaret Etmek İçin 5 Sebep
- Tarihi zenginliği
- Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği önemli sözün ev sahibi olması
- Eşsiz lezzetleri
- Tarım alanında yetiştirdiği mükemmel tarımsal ürünler
- Antik döneme ait kalıntılar
Altıntaş Gezilecek Yerler
çalköy-Zafertepe çalköy; burası çatışmaların şiddetli geçtiği yer olarak bilinmektedir. Günümüzde ise sit alanı ve milli park olarak ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Milli parkın içerisinde şehitlerimizin mezarları da bulunmaktadır.
Zafer Anıtı; meydan savaşını ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini sembolize etmektedir. Anıtta uzaktan alev alev yanan meşale görüntüsü yaratılmıştır.
Şehit Sancaktar-Meçhul Asker Anıtı; anıt Zafertepe de yer almaktadır. Günümüze gelen anıt 1979 yılında yenilenerek ziyarete açılmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ‘ Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri.' Cümlesinin burada söylemiştir.
Şehit Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği; düşmana karşı yapılan savunma da şehit olan yüzbaşı ve alay arkadaşlarının şehitliği bulunmaktadır.
çal Tepesi; Romalılar dönemine ait yıkık bir antik tiyatro ve yerleşim yeri kalıntıları bulunmaktadır.
Antik Mermer Ocakları; Romalılar döneminde kullanıldığı bilinmektedir ve burada yerleşim yerlerinin mermerleri imal edilmiştir. Yer yer arazilerde yapılan mermer kalıntıları ve yarım kalan mermerler de görülmektedir.
çakırsaz Hanı; günümüze bakımsızlık ve definecilerden dolayı yıpranarak ulaşmıştır. Bir kapısı ve kapısında bal peteği görünümünde yapılar görülmektedir.
Altıntaş'da Ne Yenir? Neleri Meşhur?
Yörenin olmazsa olmaz lezzetlerinin başında tirit gelmektedir. Eşsiz güzelliğe ve lezzete sahip Tiritin yanı sıra ilçe de haşhaşlı gözleme de olmazsa olmazdır. Bilet alarak ilçeye gelirseniz eğer mutlaka tatlarına bakmalısınız.
Altıntaş Otogarları
Tüm Altıntaş Otobüs Firmaları
- Eskişehir - Altıntaş Otobüs Bileti 220,00 TL
- Uşak - Altıntaş Otobüs Bileti 200,00 TL
- Bodrum - Altıntaş Otobüs Bileti 900,00 TL
- Salihli - Altıntaş Otobüs Bileti 350,00 TL
- Kula - Altıntaş Otobüs Bileti 350,00 TL
- Didim - Altıntaş Otobüs Bileti 700,00 TL
- Bozüyük - Altıntaş Otobüs Bileti 280,00 TL
- Düzce - Altıntaş Otobüs Bileti 550,00 TL
- Çine - Altıntaş Otobüs Bileti 750,00 TL
- Çerkezköy - Altıntaş Otobüs Bileti 770,00 TL
- Banaz - Altıntaş Otobüs Bileti 180,00 TL
- Bilecik - Altıntaş Otobüs Bileti 300,00 TL